"Samen streven naar vaardige, veilige en respectvolle chauffeurs"

Update:

Op 12/03/2020 bereikte ons het nieuws dat de Raad van State het decreet ‘hervorming rijopleiding’ van de Vlaamse Regering vernietigd heeft.

Dit betekent dat het decreet m.b.t. tot het vormingsmoment  ” voorlopig “ophoudt te bestaan. De begeleiders moeten het vormingsmoment niet meer volgen.

Als je als begeleider vanaf 1 oktober 2017 op een voorlopig rijbewijs wenst vermeld te worden dan dien je vooraf een vormingsmoment te volgen van 3 uur, waarna je een attest ontvangt. De leerling moet dit attest voorleggen als hij/zij het voorlopig rijbewijs aanvraagt bij het gemeentehuis. Er kunnen maximaal twee begeleiders vermeld worden op het voorlopig rijbewijs. In de oefenperiode kan de leerling enkel met deze vermelde personen op het voorlopig rijbewijs of met de rijschool oefenen.

De kostprijs is 20 euro per begeleider en is gratis voor de leerling.

Hier inschrijven

Samen: lesgevers en begeleiders

Vormingsmoment
Vormingsmoment

Sinds jaar en dag worden in ons land de professionele rijopleiding en de vrije begeleiding gezien als ‘twee verschillende manieren om een rijbewijs te behalen’. Het vormingsmoment kan een unieke gelegenheid zijn om rijschoollesgevers en begeleiders dichter bij elkaar te brengen, als partners die mekaar nodig hebben en aanvullen.

We hebben dezelfde doelstelling: veilige, bekwame en milieubewuste chauffeurs opleiden, respectvol tegenover zichzelf en anderen. We hebben andere troeven: de rijschoollesgever werkt vanuit een professionele basis, waar dag na dag nieuwe ervaring, kennis en know-how aan wordt toegevoegd, zodat de leerling op een intense en efficiënte manier de juiste vaardigheden en inzichten krijgt aangereikt. Maar bij het inoefenen en automatiseren van die vaardigheden komt de sterkte van de vrije begeleiding aan bod: het aantal oefenmomenten noch de duur ervan kan in de rijschool worden geëvenaard.

Door samen aan de slag te gaan en ten volle gebruik te maken van elkaars mogelijkheden en sterke punten kunnen we de doelstelling bereiken waarvoor de hervorming van de rijopleiding in het leven werd geroepen: de daling van het aantal zware ongevallen op onze wegen, met in België veel te veel – ook jonge – verkeersslachtoffers. Laten we in de vormingssessie met mekaar in gesprek gaan en de eerste stap zetten naar een veilige mobiliteit.

Tarieven

OmschrijvingBedragBTWTotaal
Begeleider 16.53 €3.47 €20 €
Kandidaat Chauffeur GratisGratisGratis

Evenementen